Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bohemia Balet na turné v Polsku

Vloženo 21.4.2010

Vloženo 21.4.2010

BOHEMIA BALET – soubor Taneční konzervatoře hl.m.Prahy na turné v Polsku

 

Bohemia Balet – soubor Taneční konzervatoře hl. m. Prahy byl pozván k vystoupení na Galakoncertu u příležitosti konání 3.mezinárodní baletní soutěže „Zloté pionty 2010“ v polském Štětíně.

Soutěž o nejlepšího absolventa polských a evropských baletních škol, která se koná ve dnech 21.4. – 24.4.10,  pořádá každoročně Fundacja Balet ve spolupráci s Operou na Zámku ve Štětíně. Minulý rok získal Grand prix soutěže absolvent Michal Krčmář, který s partnerkou Lucií Rákosníkovou / laureátka téže soutěže/ se představí v pas de deux z baletu Don Quijotte. Bohemia Balet uvede Vídeňský valčík - Strauss/Jakobson, Indigo Rose – Daffan/Kylián, Bolero- Ravel/Zuska a Jakstohoven – Vangelis, Jackson, Kallmán/Monti/ Rychetský, Konvalinka.

V pondělí 26.4.2010 se představí soubor na Galakoncertě s mezinárodní účastí v Koszalinu. Výše uvedený program bude rozšířen ještě o duet ze 3.jednání Labutího jezera – Čajkovskij/ Petipa, Večerní písně – Dvořák/Kylián , Písně potulného tovaryše – Mahler/Kylián,čardáš z baletu Coppélie a vzhledem k tomu, že se v Koszalinu nachází Muzeum Vladimíra Vysockého, je do programu zařazena i choreografie Michala Krčmáře  Na okraji, inspirovaná písní V.Vysockého

Zdroj: host.divadlo.cz/art/clanek.asp

Datum vložení: 21.4.2010

  

img.jpg

Lucie Rakosnikova a Michal Krcmar - Don Quijote

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář