Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mezinárodní Den Tance - Gala večer na NOVÉ SCÉNĚ

article preview

Mezinárodní den tance

Mezinárodní den tance je celosvětově uznávaný svátek zapsaný pod UNESCO, který každoročně připadá na 29. dubna na památku narození tanečního reformátora Jeana-Georgese Noverrea.

K této příležitosti Art 4 People letos v dubnu už po jedenácté v řadě připravili tři dny trvající oslavy tance v podobě GALA tanečních konzervatoří, GALA profesionálních souborů na Nové scéně Národního divadla a open-air programu pro širokou veřejnost na Střeleckém ostrově nabitého vystoupeními nejlepších českých tanečníků, workshopy včetně baletního tréninku u tyče a celorepublikovým flashmobem.

Děkujeme všem, kteří byli součástí, a těšíme se na příští ročník!

 

Taneční gala v sobotu a v neděli
Jako předzvěst MDT proběhnou o víkendu 27. a 28. dubna ještě dvě Gala představení na Nové scéně Národního divadla. Konkrétně v sobotu 27. dubna se diváci mohou těšit na dramaturgicky pestrý program, který představí mladé talenty konzervatoří, a možná tak odhalí budoucí hvězdy tuzemských či zahraničních souborů. Současné hvězdy baletu i moderního tance uvidíme na scéně v neděli 28. dubna v rámci Gala profesionálních tanečních souborů. Účinkování přijala řada hostů ze souborů, jako je Balet Národního divadla Brno, 420PEOPLE, DEKKADANCERS nebo z regionálních divadel v Plzni, Liberci a další. Po několika letech v Praze také uvidíme tančit i baletního sólistu Michala Krčmáře, který již řadu let působí jako étoile ve Finském národním baletu. 
„Galapředstavení jsou nedílnou součástí uměleckého světa. Pro publikum je to vítané zpestření, pro umělce zase šance potkat na jevišti své staré přátele nebo navázat nové kontakty. Často tato spojení slouží k vyššímu účelu, například při různých charitativních akcích, anebo vytvářejí příležitost k networkingu, kdy se navzájem učíme z minulých chyb a tvoříme lepší podmínky pro budoucnost. Nebylo by na škodu mít takových galapředstavení více, a to ideálně nejen v kultuře ale třeba i v politice, v zaměstnání, v životě,“ uzavírá Michal Krčmář, který byl díky své pestré účasti na mezinárodních gala představeních a festivalech oceněn titulem „Premio Capri Danza Internazionale“ za mezinárodní taneční zásluhy.