Jdi na obsah Jdi na menu
 


Obnovená Šípková Růženka v STD

Vloženo 12.10.2007

Vloženo 12.10.2007

Obnovená Šípková Růženka
Vydáno dne 12. 10. 2007 (188 přečtení)
Bohemia Balet - soubor Taneční konzervatoře hl. m. Prahy připravuje obnovené nastudování baletu P. I. Čajkovského Šípková Růženka, které uvádí ve spolupráci s ND v Praze.
Tato inscenace měla premiéru v lednu 2005 a doposud bylo odehráno na scéně Stavovského a Národního divadla 30 repríz, inscenaci zaznamenala ČT a Bohemia Balet obdržel za interpretaci díla „Cenu za mimořádný kolektivní výkon“ v Soutěžní přehlídce tanečního umění ČR v roce 2006.
Inscenace se setkala s velkým zájmem diváků, a to je také důvodem jejího znovuuvedení.
Až na několik výjimek se představí v náročných sólových i sborových úkolech nové obsazení.
V titulní úloze Růženky vystoupí např. Magdalena Matějková /8.roč./ a Jevgenie Plešková /7.roč./, v úloze Prince Michal Krčmář a Adam Zvonař /7.roč./,v Dobré víle Radka Příhodová / 7.roč./, v Princezně Florině Monika Mašterová, Kristýna Němečková /8.roč./ , v úloze Modrého ptáka Sergej Gherciu /8.roč./aj.
Bohemia Balet je pozván k uvedení inscenace do Norimberku, kde se uskuteční 2 představení a to 3. a 4. 11. 07 v proslulém Operním divadle /Opernhaus/.
Obnovená premiéra v Praze se koná 13.10.07 v 19 hod. 14.10.07 v 11 hod. a 20.10.07 v 11 hod. ve Stavovském divadle.
Další reprízy se chystají v listopadu, únoru a dubnu.

Magdalena Matějková a Michal Krčmář - Šípková Růženka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Magdalena Matějková a Michal Krčmář - Šípková Růženka

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Darinka - Re: diskuse

Zdarec. Právě koluje mezi lidma novinka z oblasti online výdělků, perfektní na jarní večery... Už od začátku ledna si takto sama přivydělávám a je to až neuvěřitelné :) Do práce chodit sice nepřestanu, nicméně když to jde, tak to dojím, co to jde!! Čekujte www.CervenaCerna.cz