Jdi na obsah Jdi na menu
 


Studenti TKP na festivalu v Japonsku

Vloženo 21.9.2008

Vloženo 21.9.2008

Studenti TKP v Japonsku

Studenti Taneční konzervatoře hl. m. Prahy byli pozváni k účasti na Světový festival dětského divadelního umění, který se uskutečnil ve dnech 30. 7.-6. 8. 2008 v japonské Toyamě.
422269_2824365204232_1112065105_32360049_1411634935_n.jpg
Festivalu se zúčastnilo přes 2000 účinkujících z 18 států světa.
Je třeba vyzdvihnout vynikající organizaci pořad
atelů, která umožňovala hladký průběh všech akcí, tj. představení, workshopů, exkurzí, stravování, dopravy a celkovou péči o účastníky.
Mottem festivalu bylo Hormony Unity Beauty /Harmonie Jednota Krása/ , které bylo Festivalem dokonala naplněno.
Festival byl zaměřen na všechny jevištní formy od činohry, hudebních produkcí, pantomimu, artistiku, muzikál až po taneční produkce.
Bylo úžasné sledovat výkony mnohdy velmi malých účastníků /od čtyř let/, kteří prokazovali velké umělecké nadání a vynikající dovednosti ve zvolených oborech prezentace.


michal-krcmar---etoile-dancer-prague-dance-conservatory-students-japan-2008.jpgO to více je třeba si cenit úspěchu studentů TK HMP. Školu reprezentovali letošní absolventi Magdalena Matějková, Hana Čakarmišová a Jiří Havelka, Michal Krčmář ze 7. roč. a studenti 4. roč. Kateřina Plachá a Lukáš Juraš.
 

Na základě požadavků pořadatele jsme připravili dva programové bloky, složené z umělecky velmi náročného programu, který vedle klasického baletu / pas de deux z baletu Louskáček, Suite en blanc / (tančili Magdalena Matějková a Michal Krčmář)obsahoval ukázky současného tance - Indigo Rose (Hana Čakarmišová a Jiří Havelka) v choreografii Jiřího Kyliána, Muziku Slovacu Pavla Šmoka (M.Matějková a J. Havelka) a Janáčkovu Suitu v choreografii Aleny Drapalíkové (Michal Krčmář) - a také českého a slovenského lidového tance – Polka v choreografie Magdaleny Kaprasové a slovenské Koňaře Jána Novenka (Michal Krčmář a Jiří Havelka),

 

celkem 10 ukázek. p8041129.jpg
Naše vystoupení byla zařazena do dvou posledních představení v prestižní Aubade Hall v Toyamě pro 2000 diváků. Na druhém představení jsme uzavírali oficielní program festivalu.
Vystoupení Taneční konzervatoře HMP bylo odměněno „skandovaným“ potleskem a záv
ěrečným  „standing ovationen“ publika.
Velkého uznání našemu vystoupení se dostalo od členů organizačního výboru i řady vedoucích ostatních skupin.
O úspěchu svědčí i pozvání na obdobný festival do Nového Dilí 
v Indii.