Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tancem Pro Život

article preview

Benefiční baletní galavečer

Balet NdB pořádá ve spolupráci s Masarykovým onkologickým ústavem benefiční baletní galavečer, který bude věnován onkologicky nemocným pacientům. Baletní gala Tancem pro život by se mělo stát pravidelnou osvětovou kulturní akcí, kdy by umění mělo podpořit boj proti této zákeřné nemoci a zároveň zpříjemnit chvíle těm, kteří denně pečují o onkologické pacienty.

Výtěžek ze vstupného bude použit na konkrétní pomoc nemocným.

 

Mimořádný projekt si žádá výjimečné hosty, a tak Balet NdB oslovil umělce nejen z blízkých národních divadel v Praze a Bratislavě, ale svou účast potvrdili také sólisté z předních evropských baletních souborů.

 

Flames of Paris Ballet Edita Rauserova Michal Krcmar photo Arthu

(Edita Rauserova, Michal Krcmar photo - Arthur Abram)

 

Pozvání na benefiční galavečer přijali i takové megahvězdy světového baletu, jako Dorothée Gilbert z Pařížské Opery, která s neméně brilantním Guillamem Dipem zatančí duet z baletu Manon. Z italských Benátek do Brna zavítají Claudia Latini a Giovanni Leonarduzzi, kteří se představí v moderní choreografii Simposio.

Výjimečnou událost s charitativním přesahem si nenechají ujít ani tanečníci, kteří již scénu Janáčkova divadla velmi dobře znají. V miniatuře Umírající labuť uvidíme krásnou Anastasii Matvienko, z Helsinek na brněnské gala přijede opět jeden z nejlepších současných českých tanečníků Michal Krčmář, který spolu s Editou Raušerovou zatančí pas de deux z baletu Plameny Paříže.
Jako Spící krasavice se představí mimořádná umělkyně, první sólistka Národního divadla v Praze
Alina Nanu, jejímž partnerem bude první sólista Paul Irmatov.

Dále se mohou diváci těšit na sólisty z Osla (Melissa Hough, Ricardo Castellanos), Bratislavy (Olga Chelpanova, Kristián Achberger), Budapešti (Tatiana Melnik, Motomi Kiyota) a Vilniusu (Kristina Gudžiunaité, Genady Zhukovsky).

Neváhejte se připojit k projektu Tancem pro život a svou účastí přispět na mezinárodní taneční událost s charitativním přesahem.