Jdi na obsah Jdi na menu
 


Soubor TKP roztančil knihovnu

Vloženo 19.10.2009

Vloženo 19.10.2009

Členové tanečního souboru Bohemia Balet – tj. studenti a absolventi Taneční konzervatoře hlavního města Prahy – předvedli opět své umění přímo v budově Městské knihovny o pátečním večeru 16.10.2009. Jako vždy se jednotlivé části představení na jevišti střídaly rychle, aniž by přitom zmizely z divákovy paměti.

       Nejúdernější částí rozhodně byla první trojice – „Petit grand pas“ (tančí: Lenka Maříková, Jan Sousedík a další), „Giselle“-pas deux z prvního jednání – svatební pár (tančí: Tereza Chábová a  Libor Kettner) a „Laurencia“ klasické Grand pas (tančí: Lucie Rákosníková, Michal Krčmář, Pavla Horká, Ivo Markvart, Michal Vaněk, Kristýna Brabancová, Pavla Horká, Zuzana Příhodová a Aneta Veverková). Těžko říct, který z těchto klasických  kusů byl nejlepší, i když tomuto označení se asi nejvíc blíží romanticky laděná Giselle.
         Druhá třetina představení se odehrávala v daleko modernějším duchu. „Yesterday“ podmalované hudbou  Beatles  a vyprávějící o lásce v dnešním uvolněnějším duchu je jednou z neodmyslitelných vystoupení většiny tanečních koncertů konzervatoře (tančí: Tereza Chábová, Klára Hovorková, Libor Kettner, Matěj Šlofar, Michal Kolda, Daniel Macháček). Tato část poněkud kontrastuje se zbytkem druhé třetiny, o něco epičtějšími skladbami „Ještě dál“ (tančí: D.Černá, J.Janečková, T.Jankovská, B.Melmerová, P.Kolář, D.Peřina, M.Šust, O.Vojta) a „Písněmi potulného tovaryše“ /fragment/ (tančí:Tereza Chábová, Ivo Markvart, Klára Hovorková, Libor Kettner, Lucie Rákosníková, Michal Krčmář).

 Po přestávce tvořila poslední třetinu další část představení této školy - láskyplná a vášnivá „Sinfonietta“ (tančí Lucie Rákosníková, Michal Krčmář, K.Brabencová, D.Černá, T.Chábová, J.Janečková, B.Melmerová, L.Kettner, I.Markvart, M.Kolda, A.Sadirov, M.Šlofar, M.Šust a M.Vaněk).

    Ať už nakonec divák preferoval jakýkoliv styl nebo konkrétní dílo, jistě mu neunikla emocionální struna prostupující všechny jednotlivé fragmenty představení, vyprávějící o mezilidských vztazích, jak jen jí to omezený čas dovoluje, a které i taneční laik rozumí.

Zdroj: www.studentpoint.cz

Datum vložení: 19.10.2009

 

Lucie Rákosníková a Michal Krčmář - Laurencia

Lucie Rákosníková a Michal Krčmář - Laurencia

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

ivča - Mohlo by se líbit

Ahoj, máte se? Všichni mluví o tom, že se objevila novinka z oblasti online výdělků, skvělá i pro maturanty. Pro mě to je skvělá možnost výdělku a je to perfektní... Do práce chodit sice nepřestanu, nicméně když to jde, tak si tu chvilku na sebrání volných zlaťáků najdu... Přečtěte si to taky na www.CervenaCerna.cz